- حسین محرمی
- يكشنبه ۱۵ دی ۹۸
- ۱۲:۱۲
- ۰ نظر
کیک یزدی بسیار خوش مزه
مواد مورد نیاز برای تهیه کیک یزدی
- شکر ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن مایع ۱۷۵ گرم
- آرد ۳۰۰ گرم
- بیکینگ پود ۱ قاشق سوپ خوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری می توان به میزان لازم استفاده کنیم
روش پخت کیک یزدی
مرحله اول:
ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس در ظرف مناسبی آن ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید. این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود.
مرحله دوم:
سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید. مجددا و برای مدت 1 دقیقه هم بزنید. گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله سوم:
در ظرف جداگانه ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید. این مخلوط را 3 بار الک کنید. سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود. اگر گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد کیک یزدی آماده می باشد.
مرحله چهارم:
قالب مخصوص کیک یزدی ، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید. و کمی آرد بپاشید. حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید. دقت کنید که فقط 2/3 از فضای هر قالب با مواد پر شود. باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید. با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید. این روش کمک می کند تا روی کیک ها گنبدی شکل شود. حالا می توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک ها بریزید.
مرحله پنجم:
قالب ها را درون سینی فر بچینید. و سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید. بعد از گذشت 20 الی 30 دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند. اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت 2 دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند. کیک یزدی را می توانید همراه با نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کرده و لذت ببرید.
نکته مهم
- ممکن است اندازه هایتان دقیق نباشد.
- زمان مخلوط کردن مواد زیاد یا کم بوده باشد.
- دمای فرتان مناسب نبوده باشد.
- در هنگام مخلوط کردن ترتیب افزدون مواد را رعایت نکرده باشید.
- کره یا تخم مرغ تان هم دما با محیط نشده باشند.
- بکینگ پودر تان تاریخ گذشته و یا کم بوده باشد.
- مقدار روغن بیش از حد بوده باشد.
- قالب کیکتان نسبت به مایه آن بزرگ بوده باشد.
- قالب کیک یزدی نباید چرب شود. زیرا بر اثر حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می شود و پف کیک رامی خواباند. پس حتما از قالب های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید.
- قالب کیکی را که قبلا استفاده کردیدحتما یک بار دیگر بشویید و کاملا خشکش کنید تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.
- اگر در هنگام پختن کیک در فر را باز و بسته کنید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت باز کنید وسط کیک شما پف نخواهد کرد.
- اگر زمان آماده سازی مایه کیک و پخت آن زیاد باشد باعث میشود اطراف کیک شما پف کرده ولی وسط آن پف نکند.
منبع: roz.news.blog